#1 Långlöparen Bibbi Lind

Löpning håller kroppen frisk. Du slipper ålderskrämpor och får istället njuta av ett piggt hjärta och starka muskler. Det säger 72-åriga läkaren Bibbi Lind som springer lika fort på milen idag (45-50 minuter) som för trettiofem år sedan när hon började löpträna. En vanlig träningsvecka för Bibbi innehåller tre eller fyra millånga träningspass, ett långpass på två till tre mil och ett styrketräningspass. Ibland rusar hon upp för backar för att få lite snabbhetsträning och på vintern åker hon gärna längdskidor.

Idag tränar hon mer än någonsin och vill se hur långt upp i åldern som hon kan hålla samma form.

Lyssna på Bibbi i första avsnittet av Löparliv, om hur hon tränar för att springa Göteborgsvarvet på 1:45, hur man glömmer tröttheten vid motionslopp och vad som fick henne att börja löpträna som 35-åring.

Kommentera