#2 Sprintern Anna Sunneborn

De flesta som vill börja med löpning tänker på alla timslånga joggingpass som krävs. Svetten ska rinna, knän smärtar och mildistanser ska samlas. Många anmäler sig till vårrus, millopp eller maraton för att öka motivationen. Ofta ser man kortdistans och sprint som något för yngre förmågor med OS i sikte. Men så behöver det inte vara.

Explosiv kortdistanslöpning kan passa alla, eller kan till och med passa bättre än det där eviga malandet i löparspåren. 45-åriga Anna Sunneborn (yes, hon är gift med den kända friidrottaren) började tävla i sprint och längdhopp som 35-åring och har sedan dess samlat på sig en mängd medaljer från olika tävlingar. Hon anser att tung snabbhetsträning inte ger förslitningsskador så som långdistansträning kan göra och tycker att fler borde prova på det.

Inspireras av Anna Sunneborn i andra avsnittet av Löparliv när hon berättar om sin egen träning, vikten av tydliga målbilder och varför man ska säga ja till livet.

 

Vill du läsa mer om Anna Sunneborns träningsfilosofi, gruppträningar och föreläsningar? Gå in på www.annasunneborn.se och följ henne även på Instagram där hon heter annasunneborn.

I podcasten tipsar Anna om uppvärmning med MAQ-övningar. Läs mer om det här. Där finns också bilder på övningar som hon pratar om.

 

Kommentera